Mărul conferă grătarului o aromă ușoară și subtilă de fructe dulci, iar dacă este folosit la gătirea puiului, pielea acestuia capătă o culoare maro, frumoasă.
Mărul conferă grătarului o aromă ușoară și subtilă de fructe dulci, iar dacă este folosit la gătirea puiului, pielea acestuia capătă o culoare maro, frumoasă. Lemnul de măr este foarte potrivit pentru afumarea păsărilor de curte și a cărnii de porc sau miel. Aceste bucăți de lemn folosite pentru sesiuni mai lungi de gătit și pot fi folosite înmuiate sau nu. Durabilitatea depinde de temperatura la care sunt arse. Aceste bucăți de lemn sunt potrivite atât pentru grătarele pe cărbune, cât și pentru cele pe gaz. La grătarul pe gaz, puneți bucățile de lemn într-o cutie metalică.
Dacă le folosiți ude:
- Dezvoltă abur
- Scade temperatura în grătar
- Oferă mâncării un gust intens de fum
Dacă le folosiți uscate:
- Nu există scădere de temperatură în grătar
- Obțineți un gust ușor de fum
- Fumul este scos direct
O cutie conține 2-3 kg lemne de măr.