- Grătare
- Șeminee exterioareȘeminee exterioare
- Încălzire terasăÎncălzire terasă
- Accesorii Grătar
- Grădină
- Cuptoare pizza
- Mobilier exterior
- Echipamente SPAEchipamente SPA
- Promoții
Iubești gustul unic de afumat? Fă loc pe terasa casei tale sau în grădină pentru o afumătoare din oferta noastră. Fie că ești pasionat de carne fragedă, pește cu aromă intensă sau brânzeturi cu note subtile de fum, modelele de afumătoare pe care ți le punem la dispoziție pot asigura rezultatul ideal atât pentru amatori, cât și pentru bucătarii experimentați.
Profitând de oferta grillstore.ro, te poți bucura de afumătoare pentru carne 2 in 1 care permit atât afumare la cald, cât și la rece și funcționează pe bază de lemn sau cărbuni. Cu ajutorul unei astfel de afumătoare cu fum rece sau cald, vei putea să te bucuri de arome profunde, putând controla temperatura cu ajutorul sursei reglabile de aer și termometrului integrat la nivelul capacului. Pentru a obține arome cât mai intense, alege cu grijă cărbunii sau lemnele utilizate.
O altă opțiune pe care ar trebui să o ai în vedere este afumătoarea electrică. Aceasta funcționează pe baza unei rezistențe electrice care încălzește un recipient cu așchii de lemn pentru a asigura gustul intens de afumat pe care ți-l dorești. Alege aceste așchii în funcție de aromele pe care vrei să le experimentezi. Tot ce trebuie să faci este să așezi mâncarea pe tăvițele sau grătarele disponibile în camera de afumare și să setezi apoi cu exactitate nivelul de temperatură dorit. Datorită acestui mod de funcționare, afumătoarele electrice sunt ușor de întreținut, nefiind necesară îndepărtarea cenușii sau a altor reziduuri de ardere.
Indiferent care dintre modelele de afumătoare disponibile ți-au atras atenția, poți intensifica suplimentar aromele de care te bucuri prin mai multe metode. În primul rând, alege cu grijă esența de lemn utilizată. Fagul asigură o aromă echilibrată, ideală pentru carne de porc și cârnați, mărul și cireșul pot contribui cu note dulci, delicate perfecte pentru carnea albă, pește sau legume, iar stejarul este responsabil pentru un gust puternic, excelent pentru vită și carne roșie.
La fel de utilă pentru intensificarea aromelor este și marinarea, fie că folosești o afumătoare sau un grătar pe lemne sau pe gaz. Combinațiile acide care conțin oțet, vin sau lămâie deschid porii produselor de afumat și intensifică absorbția fumului. Pentru ca fumul să adere mai bine la alimente este indicat să menții în interiorul afumătorii un mediu umed. Trebuie doar să folosești o tavă cu apă. Pentru un plus de savoare, adaugă în apă și ierburi aromatice sau vin.
Este important să controlezi cu grijă și temperatura. O temperatură prea mare conduce la un gust amar, de ars, în timp ce o temperatură prea mică asigură o aromă slabă și o gătire ineficientă. Este ideal să optezi pentru o temperatura între 90 și 120°C menținută pentru câteva ore, în funcție de alimentul pe care îl pregătești.
Comandă chiar acum modelul de afumătoare perfect pentru tine și începe să experimentezi toate posibilitățile de arome care se deschid. Pentru a beneficia de și mai multe oportunități de a găti în aer liber, explorează și oferta noastră de grătare pentru grădină și cuptoare pizza pentru exterior.