Transport Gratuit la comenzile > 1000 lei

Arhivă blog

Tipuri de gratare pe carbuni si beneficiile acestora

Sezonul gratarelor se apropie, iar pasionatii de gatit in aer liber incep sa-ti caute gratare si ustensile pentru o masa gustoasa alaturi de prieteni si familie. Daca si tu esti in cautarea unui gratar, acest articol este pentru tine. Stim cu totii ca gratarele se impart in patru categorii mari: gratare pe carbuni, gratare pe gaz, gratare electrice si gratare pe lemne. Aici vom vorbi despre gratarele pe carbuni si beneficiile acestora.

Tipuri de gratare pe carbuni in functie de locul si scopul gratarului

Gratarul nu este doar un aparat de gatit in aer liber, ci este o activitate care presupune socializare, relaxare si distractie. In plus, depinde de locul in care vrei sa faci gratar, daca esti in cautarea unui gratar portabil, bun de luat in calatorii, cu siguranta vei alege in gratar mic, usor de transportat.

Daca faci parte dintr-o familie numeroasa sau ai multi invitati la masa, orienteaza-te spre un gratar inalt, stabil si cu o capacitate mare de gatit.

  • Gratarul Kamado tip egg cu capac

Este ideal pentru persoanele carora le place diversitatea si flexibilitatea deoarece gratarul kamado poate fi completat cu diverse accesorii care iti permit sa gatesti mai multe feluri de mancare in acelasi timp, la inaltimi diferite si il poti transforma usor intr-un cuptor de pizza. Noi iti recomandam gratarul Kamado de la Yakiniku, un gratar japonez deja celebru in intreaga lume datorita calitatii si diversitatii sale.

Gratarul pe carbuni, chiar daca scoate fum si necesita mai mult efort din partea noastra pentru a-l pregati, are farmecul lui. Oricum, tehnologia a avansat foarte mult si e tot mai usor sa te bucuri de gustul autentic de gratar.

Daca esti in cautarea unui gratar clasic, deschis, iti recomandam gratarele pe carbune de la Barbecook. Aici se incadreaza gratarul Loewy, Arena, Major si Optima. Toate au un avantaj major, sistemul QuickStart care va ajuta sa aprindeti gratarul foarte repede si sistemul QuickStop care face gratarul sa fie usor de curatat.

Gatire rapida si intensa sau lenta? Cu acest gratar le poti avea pe amandoua deoarece grila poate fi amplasata la trei inaltimi diferite. In plus, toate aceste gratare au un paravan ce protejeaza gratarul de rafalele de vant. Cu gratarul pe carbune Loewy 45 vei fi sigur ca nici ploaia nu iti va intrerupe gratarul, deoarece poti achizitiona separat cupola Barbecook, care are functia de capac.

Vezi caracteristicile gratarului pe carbuni Loewy 45 Barbecook >>>

  • Gratar de masa portabil

Pasionati de drumetii si gratar nu mai trebuie sa aleaga intre cele doua pasiuni, acum le pot avea pe ambele. Va propunem doua tipuri de gratare de masa portabile, gratarele Shichirin de la Yakiniku si gratarele de masa de la Barbecook.

Gratarele Shichirin de la Yakiniku sunt realizate manual din ceramica de inalta calitate. Disponibil in doua dimensiuni, dreptunghiular si rotund, gratarul Shichirin vine standard cu o grila din otel inoxidabil pe care se pot pregati cele mai gustoase feluri de mancare. Aceste gratare pot fi accesorizate cu diferite optiuni de extindere a posibilitatilor de gatire, cum ar fi placa teppanyaki, barele Yakitori sau grilele de unica folosinta, daca sunteti in drumetie si nu aveti solutii de curatat la indemana.

Gratarele de masa de la Barbecook sunt solutia ideala pentru cei care cauta flexibilitate la un pret bun. Gratarul de masa Carlo este un gratar portabil disponibil in diferite culori vesele, cum ar fi galben soare (Sunshine Yellow), albastru deschis (Sky Blue), rosu ardei iute (Chili Pepper), gri urban (Urban Grey) si verde de armata (Army Green). Cu acest gratar de masa puteti pregati masa pentru pana la sase persoane, acasa sau in deplasare, la munte sau la mare, deoarece are geanta de transport inclusa.

Vezi toate gratarele pe carbuni disponibile si alege-l pe cel potrivit pentru tine!

Beneficiile gratarului pe carbune

Un gratar nu este doar gustos, ci are si beneficii pentru sanatate. Pe langa beneficiile pentru sanatate, vin si cele sociale, gustative si de aspect. Acum vom enumera doar cateva dintre ele.

  • Mancarea gatita la gratar are mai putine grasimi

Cand faci gratar, mananci mai putina grasime pentru ca excesul se scurge in timpul gatitii. Gandeste-te la un burger, cum se face pe gratar si cum se face intr-o tigaie cu ulei. Pe gratar, grasimea se scurge, in timp ce in tigaie grasimea ramane acolo si este reabsorbita de carne.

  • Legumele pe gratar isi pastreaza proprietatile

Majoritatea oamenilor nu realizeaza ca legumele isi pierd proprietatile atunci cand sunt fierte sau prajite excesiv. Pe gratar, acestea isi pastreaza mult mai bine vitaminele si minerale deoarece se fac repede si nu ajung in punctul in care sa-si piarda proprietatile. Acest lucru este valabil mai ales in cazul legumelor care au un continut scazut de apa.

  • Carnea are o culoare frumoasa si urme de grill apetisante

Pe langa faptul ca o bucata de carne gatita la gratar va fi mai sanatoasa fata de una prajita in tigaie, aceasta va avea si o culoare frumoasa si urme de grill apetisante. Pe langa aspect, carnea gatita pe gratar este mai gustoasa si mai suculenta.

  • Mancarea are un gust usor de fum

Multi oameni cauta gustul autentic de gratar cu note de fum, iar acum, prin lemnele aromate nuantele de fum sunt mult mai variate. Puiul, pestele sau fructele de mare, vor fi mult mai gustoase daca vor fi gatite si afumate cu putin lemn de arin.

  • Gratarul merge cu activitatile in aer liber

Activitatea de a face gratar te duce in aer liber, ceea ce inseamna mai multa vitamina D pentru corpul tau. Pe langa sanatate, faptul ca gatesti si mananci in aer liber in compania mai multor persoane, incurajeaza activitatea fizica, jocurile si povestile intre prieteni.

Speram ca ti-am fost de folos, daca ai intrebari, contacteaza-ne!

Lăsați un comentariu
*