Grătarul pe cărbuni Arena are o înălțime de 101 cm, o grilă dreptunghiulara de 55x33 cm din oțel inoxidabil, fiind ideal pentru 10 persoane. Acest grătar cu cărbune are atât sistemul QuickStart care va ajuta sa aprindeti gratarul foarte repede, cât și sistemul QuickStop care face gratarul sa fie usor de curatat. Gătire rapidă și intensă sau lentă? Cu acest grătar le puteți avea pe amândouă deoarece grila poate fi amplasată la trei înălțimi diferite. Grătarul pe cărbune Arena de la Barbecook are un design modern, care se potriveste in orice gradina. Care sunt avantajele unui grătar cu system QuickStart®? Mulți pasionați de grătar se tem că aprinderea unui grătar pe cărbune este dificilă, dar în acest caz nu este adevărat. Datorită sistemului QuickStart® aprinderea gratarului se face foarte usor. Odată ce grătarul cu cărbune Arena este pornit, grătarul poate începe.
Cum functioneaza gratarul Arena? Una dintre caracteristicile grătarului cu cărbune Arena este sistemul QuickStart® și QuickStop. Cu sistemul QuickStart®, puteți aprinde foarte ușor grătarul cu cărbune. Aprinderea se face așa: scoateți grila de jos și introduceți trei foi de ziar înfășurate. Apoi înlocuiți grila de jos și așezați o grămadă de cărbune sau brichete în vasul special. Creați o circulație suficientă a aerului utilizând sursa de aer reglabilă din partea de jos a grătarului. Aprindeți ziarul cu un chibrit sau brichetă printr-una din cele două găuri din partea de jos. După aproximativ 15 minute, cărbunii / brichetele vor fi aprinse. Aruncați niște cărbuni sau brichete în plus în vasul pentru cărbuni, până când este pe jumătate plin. Așteptați până când toți cărbunii / brichetele sunt aprinse.
Acum sunteți gata să începeți gătitul! După cum sugerează și numele, sistemul QuickStop este o tehnică pe care o utilizați la sfârșitul sesiunii de grătar. Umpleți baza grătarului Arena cu apă înainte de a începe să faceți grătarul. Acest lucru va oferi și mai multă stabilitate grătarului. La sfârșitul sesiunii de grătar, scoateți grila de jos din vasul pentru cărbuni cu un clește și dați drumul cărbunilor aprinși în tubul grătarului. Aceștia cad în jos, în bază, unde sunt stinși de apă. Când grătarul s-a răcit complet, goliți piciorul. Simplu și rapid!