Croissantul este preferatul românilor atunci când vorbim de mic dejun, gustare sau desert, fiecare îl consumă atunci când dorește, și cum dorește, dulce, sărat, umplut sau simplu. Dar te-ai fi gândit că poți coace croissante pe un grătar Kamado? Noi îți dăm rețeta pentru croissante delicioase, simple, coapte pe grătarul Kamado de la Yakiniku, cu accesoriile aferente.
Ingrediente:
- 1 aluat de croissant gata preparat
- 1 ou
Ustensile:
- Grătar Kamado Yakiniku Large
- Yakiniku Pro Set pentru gratarele Kamado-LARGE
- Accesoriu pentru pizza și rotisor Kamado Yakiniku-Large (opțional)
- Paleta pentru pizza Yakiniku
Pregătire
Aprinde o cantitate rezonabilă de cărbune și încălzește Kamado-ul la 180°C. Deoarece vom lucra la o temperatură ridicată și vom folosi căldura indirectă, pentru această rețetă, este indicat să plasezi setul Pro imediat după aprinderea cărbunilor.
Plasează deflectorul de căldură pe cel mai de jos nivel, iar grilajul pe cel mai înalt nivel, cu piatra de pizza deasupra. Fără un deflector de căldură, piatra de pizza s-ar încălzi atât de tare încât partea de jos a croissantelor s-ar arde imediat. Dacă dorești să folosești accesoriul Pizza Slide, pune-o în Kamado în această etapă. Poți prepara croissantele și fără acest accesoriu, dar avantajul acestuia este că se pierde mai puțină căldură la deschidere.
Folosește un aluat de croissant gata preparat. Întinde aluatul, taie-l în triunghiuri, apoi rulează diferitele porții de aluat în formă de croissant și așează-le pe o hârtie de copt.
Unge aluatul cu ou, astfel încât croissantele să capete în cele din urmă o frumoasă culoare aurie. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este folosind o pensulă mică.
Coacere
Acum așează hârtia de copt cu croissantele pe piatra de pizza și apoi închide capacul grătarului Kamado sau glisiera accesorului Pizza Slide.
Timpul perfect pentru coacerea croissantelor depinde de mulți factori. Pentru rețeta de mai sus, recomandăm 15-20 de minute, dar acest timp poate varia în funcție de tipul de Kamado sau cărbunii folosiți.
Verifică croissantele din când în când pentru a te asigura că nu se ard.
Croissantele sunt gata când devin aurii. Dacă au această culoare frumoasă, scoate cu grijă croissantele din Kamado folosind paleta de pizza. În cele din urmă, lăsă croissantele să se răcească puțin înainte de a le consuma/ servi.
Rețeta de mai sus este o rețetă de bază, desigur că poți adăuga toppinguri sau umpluturi.
Poftă bună!