Transport Gratuit la comenzile > 1000 lei

Arhivă blog

Avocado la gratar cu creveti

Avocado este un fruct ce poate înlocui oricând carnea, mai ales vara, cand preferăm să mâncăm preparate mai ușoare. Avocado este bogat în acizi grași, omega 3, fibre și vitamine, iar în combinație cu creveții alcătuiesc o cină delicioasă.

Ingrediente avocado cu creveți pentru 4 persoane:

  • 4 avocado bine copți
  • 200 g creveți decorticați
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lămâie verde / lime
  • YAKINIKU sare afumată japoneză
  • YAKINIKU piper japonez de Sichuan
  • 1 linguriță de boia de ardei

Preparare

Pentru prepararea acestei rețete aveți nevoie de:

Shichirin dreptunghiular sau rotund
Cărbune Binchotan sau cărbune de salcâm
Clește de precizie

Aprindeți cărbunele de salcâm in grătarul Shichirin și asigurați-vă că este bine aprins înainte șă puneți grila pe grătar. Între timp, tăiați avocado și îndepărtați sâmburele. Prăjiți scurt avocado pentru aproximativ 1 până la 2 minute pe Shichirin, cu pulpa în jos.

Într-un castron, amestecați creveții olandezi cu ulei de măsline, coajă și suc de lămâie, sare afumată japoneză și piper japonez de Szechuan. Gatiti crevetii pe gratarul incins 1-2 minute, ideal pe placa tepanyaki dar puteti folosi si grila normala.

La final, plating-ul: așezați avocado în coajă cu creveții în interiorul acestuia. Presărați cu puțină sare afumată japoneză și puțină boia.

Poftă bună!

Lăsați un comentariu
*