Chifteluțele în bacon sunt cea mai buna combinație intre carnea de vită și slănina de porc. Această gustare este formată din bile din carne de vită rulate în bacon și lăsate la fum, în afumătoare, suficient timp pentru a obține o aromă delicioasă.

Ingrediente pentru 40 de bile din carne

  • 1 kg carne de vită tocată
  • 100 g parmezan (ras)
  • 2 oua
  • 100 g pesmet
  • 3 căței de usturoi
  • Sare
  • Piper negru
  • 125 ml lapte
  • 3 linguri oregano
  • 1 lingură ierburi aromate

Mix pentru rularea bilelor

  • 25 g zahăr brun
  • 4 lingurițe de boia dulce
  • 1 linguriță sare de mare
  • 1 linguriță piper
  • 1 linguriță praf de usturoi
  • 1 linguriță praf de ceapă
  • 2 lingurițe de boia afumată
  • 1 linguriță de coriandru

Plus

  • 40 de felii subțiri de bacon

Afumare

  • 2 sticle de bere
  • Așchii afumare cu aroma de whisky

Mod de preparare chifteluțe învelite în bacon și afumate

Pentru această rețetă veți avea nevoie de afumătoarea Oskar de la Barbecook.

În primul rând, aprindeți afumătoarea cu un ajutorul unei căni de aprindere pentru cărbuni și câteva brichete, apoi așezați restul de cărbuni peste cei aprinși. Când vedeți un strat subțire de cenușă gri pe cărbuni, afumătoarea este gata.

Mai întâi lăsați o porție bună de chipsuri de afumare cu whisky să se înmoaie în apă.

Curățați și tocați mărunt usturoiul și amestecați-l cu carnea, adăugați brânza, pesmetul, ouăle, laptele și condimentele. Din compoziția obținută formați 40 de bile de mărimea unei mingi de ping-pong. Rulați bilele prin mixul de condimente și apoi înfășurați câte o felie de bacon în jurul fiecărei bile. Pentru a le păstra înfășurate, le puteti pune pe tepuse pentru frigarui.

Aduceți afumătoarea Oskar la o temperatură între 100 și 120 °C. Scurgeți așchiile pentru afumare și puneți-le pe o folie de aluminiu pe grătar chiar deasupra focului. Puneți chifteluțele pe grila de sus și turnați cele două sticle de bere în tigaia pentru sosuri din interiorul afumătorii. Închideți afumătoarea și afumați bilele din carne învelite în bacon timp de două ore.

Scoateți chifteluțele afumate din afumătoare și rumeniți-le puțin pe grătar sau în tigaie înainte de servire. Dacă doriți, le puteți stropi cu puțin sos din tava cu bere.

Poftă bună!