Gătitul mai multor ingrediente într-o tigaie Wok dă mâncării un gust surprinzător, iar dacă acea tigaie este atașată unui grătar pe lemne, se lasă cu distracție. Explozia de arome dintr-un wok este principalul motiv pentru care oamenii aleg acest preparat, dar și avantajul de a spăla o singură tigaie la final, nu mai multe ca în cazul în care alegi să gătești fiecare ingredient separat. Dacă tot vorbim despre gust, acesta va fi mult mai intens atunci când preparatele vor fi gătite deasupra unui foc de lemne autentic, cum ar fi pe grătarul Junko de la Barbecook. Vă invităm să vă convingeți încercând rețeta fantastică de Wok cu pui, tăiței noodles și legume făcută pe grătarul pe lemne Junko având tigaia wok atașată.

Ingrediente pentru 4 persoane

  • 1 pachet de tăiței chinezești din orez (noodles)
  • 500 g piept de pui tăiat bucăți și marinat
  • 400 g legume (ardei galben și roșu, dovlecel, ceapa verde)
  • Germeni de soia / sos de soia
  • Semințe de dovleac
  • Puțin ulei

Wok-ul este o tehnică de gătit extrem de populară, care își are originea în Asia, mai precis în orașul chinezesc Canton. O tigaie wok are în general un mâner lung, dar în Indonezia folosesc o tigaie cu două mânere, „wadjan”. La Barbecook, tigaia wok este folosită fără coadă sau mânere, deoarece tigaia este ținută de sistemul de scripete al grătarului Junko. Acest fel de mâncare se face de obicei din carne sau pește, însoțită de legume gustoase si crocante. Acest amestec se prăjește la foc mare, rapid și energic, astfel încât să păstreze gustul proaspăt, culoarea intensă și vitaminele ingredientelor.

Preparare wok cu pui, tăiței și legume la grătar

Pentru prepararea wok-ului cu pui, tăiței și legume folosim grătarul Junko de la Barbecook cu tigaia wok atașată. Acest grătar pe lemne este format dintr-un trepied, un bol de foc și un sistem robust de scripete de care puteți agăța o grilă, o oală sau o tigaie. Pentru aceasta rețetă folosim o oala de fiert/cuptor olandez și o tigaie wok din fontă emailată.

În primul rând, aprindeți focul în vasul pentru foc. Așezați câteva cuburi de aprindere rapidă în mijlocul vasului și construiți o piramidă din bușteni uscați în jurul acestora. Utilizați de preferință lemn de stejar sau fag. Aprindeți cuburile cu un chibrit lung sau o brichetă. Odată ce focul arde, continuați să adăugați lemne acolo unde focul arde mai puțin.

Fierbeți tăițeii în apă până sunt gata. Puteți face acest lucru în oala din fontă atașată grătarului Junko. Când tăițeii sunt gata, îi puteți scurge și puteți atârnă tigaia wok peste foc.

Tăiați dovleceii, ardeii și ceapa verde în bucăți.

Puneți un strop de ulei în tigaia wok și prăjiți bucățile de pui marinate. Adăugați germenii sau sosul de soia, bucățile de dovlecei și ardeii în tigaia wok și prăjiți până când totul este gătit. Apoi adăugați tăițeii fierți și amestecați bine, astfel încât toate aromele să se amestece. Este important să amestecați continuu, astfel încât toate ingredientele să se gătească uniform. La final, adăugați ceapa verde și semințele de dovleac.

Poftă bună!