De ce să alegi grătarul Shichirin Yakiniku

Shichirin vă oferă experiența bucătăriei japoneze oricând și oriunde. Datorită designului compact, îl veți putea lua cu voi, cu ușurință, acolo unde v-ați propus să serviți masa. În plus, este foarte ușor de curățat datorită suprafeței ceramice netede.

Disponibil într-o variantă rotundă și una dreptunghiulară, acest grătar fabricat din ceramică de înaltă calitate cu finisaj din oțel inoxidabil poate atinge temperaturi de până la 1000°C. La grătarul Shichirin veți folosi întotdeauna cărbune, recomandabil cărbunele Binchotan, un cărbune extraordinar cu durata de ardere de 4-6 ore.

Shichirinul rotund poate fi folosit și ca un grătar Teppanyaki, iar versiunea dreptunghiulară ca un grătar Yakitori. Pentru aceasta sunt disponibile o serie de accesorii suplimentare.

Care este temperatura maximă pe care o poate atinge grătarul Shichirin Yakiniku

Grătarul Shichirin poate atinge temperaturi extrem de ridicate, depinde tipul de combustibil pe care alegeți să îl folosiți. Enumerăm puțin mai jos câteva tipuri de cărbune Binchotan pe care vă îndemnăm călduros să il folosiți. Menționăm că în procesul de producție, care este de altfel tradițional, nu s-au adăugat substanțe chimice, ca urmare, nu degajă fum și nu influențează gustul preparatului.

  • Binchotan Eucalyptus – 5kg: Eucaliptul are un conținut de carbon de 95,9%. Patul de cărbune poate atinge o temperatură de 870-1000°C. Timpul total de ardere este în medie de 4 ore. Cantitatea de cenușă este de aproximativ 1,8%.
  • Binchotan Konia – 7 kg: Konia are un conținut de carbon de 96-98%. Patul de cărbune poate atinge o temperatură de 1000 -1100°C. Timpul total de ardere este în medie de 5 ore. Cantitatea de cenușă este de aproximativ 1,5%.
  • Binchotan Lychee – 5 kg: Lychee are un conținut de carbon de 95,9%. Patul de cărbune poate atinge o temperatură de 870-1000°C. Timpul total de ardere este în medie de 4,5 ore. Cantitatea de cenușă este de aproximativ 1,8%.
  • Binchotan Maitiew – 5 kg: Maitiew are un conținut de carbon de 96-98%. Patul de cărbune poate atinge o temperatură de 1000-1200°C. Timpul total de ardere este în medie de 6 ore. Cantitatea de cenușă este de aprox. 1,5%

Ce tip de combustibil trebuie să folosesc pentru grătarul Shichirin, care sunt diferențele între tipurile de combustibil și se pot reutiliza

Shichirin poate fi utilizat în combinație cu cărbune, Binchotan sau brichete din cărbune. Vreți să optați pentru prima variantă? Atunci alegeți un cărbune 100% natural și de înaltă calitate, cum este Marabu de la BBQ Flavor. Vă doriți experiența reală din bucătăria japoneză, unde se practică temperaturi extrem de ridicate pentru lungi perioade de timp? Optați pentru Binchotan. Cu brichete Quick Koko, Shichirin-ul dumneavoastră este gata de utilizare într-un minut și vă puteți delecta la masă timp de 45-60 de minute.

Ce înseamnă și ce este Teppanyaki

Cuvântul japonez teppanyaki este derivat din teppan, care înseamnă „placă de fier” și yaki, care înseamnă „prăjit” sau „la grătar”. Prin urmare, metoda de preparare cu ajutorul teppanyaki are înțelesul în expresia literară „prăjit pe o placă de fier”. Cu Shichirin, în varianta rotundă, însoțit de placa Teppanyaki, veți trăi adevărata experiența a restaurantelor din Asia, vă veți bucura de gustul bucătăriei japoneze în propria curte. Orice aliment la care v-ați gândi poate fi pregătit pe placa Teppanyaki, de la carne, legume, oua, până la orez sau supă miso.  

Ce este Yakitori și cum funcționează

Yakitori este un termen japonez care înseamnă ”frigărui de pui”. Shichirin-ul, în varianta dreptunghiulară, este ideal pentru barele Yakitori, care au rolul de a ușura prepararea frigăruilor. Cu ajutorul țepușelor și a barelor Yakitori, creați o distanță suficientă între cărbune și carne pentru ca prepararea sa fie sigură, cu un final delicios. Cu aceste accesorii puteți pregăti nu doar frigărui de pui, ci orice aliment sau combinație de alimente ce pot fi puse pe țepușă.

Știați că în cultura japoneză, gătirea frigăruilor este o adevărată artă? Această latură gastronomică a fost dezvoltată la cel mai înalt nivel încât acest tip de preparat se poate găsi în restaurante cu stele Michelin. Master Chefi de renume se întrec în pregătirea acestor frigărui pentru a obține un gust inconfundabil. Cei mai iscusiți, pot obține, dintr-o singură pasăre chiar și 10 tipuri diferite de frigărui.

Diversifica-ti optiunile de gatire si convinge-te de calitatea gratarelor Shichirin!