Binchotan, denumit si carbunele alb, este una din minunile existente in viata si cultura japonezilor. Folosit la gatirea directa, deasupra carbunelui a preparatelor care au nevoie de timp scurt de gatire si temperatura mare, binchotanul este cel mai renumit carbune din lume.

Celebrele yakitori – frigarui japoneze de pui, bucati subtiri de vita wagyu, ciuperci si legume proaspete asezate pentru doar cateva minute deasupra unor bucati de binchotan incins se transforma intr-o masa excelenta, cu satisfactii senzoriale neintalnite.

Procesul de producție al cărbunelui Binchotan

Binchotan este un tip de cărbune cu un procent de carbon extrem de mare, pana la 98%, de unde rezultă o compoziție aproape pură. Acest procent este posibil datorita unui proces de productie foarte interesant.

Sursa: BBC

În primul rând, lemnul colectat este plasat cu grijă în cuptor și încălzit la aproximativ 200 °C timp de aproximativ zece zile, cu un aport minim de oxigen. Datorita aportului mic de oxigen are loc descompunerea lemnului inainte ca acesta sa arda,  astfel se formează o compoziție de carbon aproape pură. Când fumul care vine din cuptor are culoarea potrivită, înseamnă că lemnul s-a descompus și aportul de oxigen crește. Cuptorul atinge apoi temperaturi de 1000 °C si va fi oprit doar atunci când cărbunele capătă o culoare roșie. Pasul final constă în rostogolirea cărbunelui în cenușă și nisip, ceea ce îi conferă strălucirea gri caracteristică.

>> Vezi gratarul Shichirin rotund de la Yakiniku

Tipuri de cărbune Binchotan

In oferta noastra veti gasi patru tipuri, Eucalyptus, Maitew, Konia si Lychee, produse natural, fara substante chimice, deci fara fum sau aroma din carbune.

Binchotan Maitew – procent de carbon de 96-98%, temperatură de 1000 până la 1200 °C, timpul total de ardere este în medie de 6 ore;

Binchotan Konia – procent de carbon de 96-98%, temperatură de 1000 până la 1100 °C, timpul total de ardere este în medie de 5 ore;

Binchotan Lychee – procent de carbon de 95,9%, temperatură de 870 până la 1000 °C, timpul total de ardere este în medie de 4,5 ore.

Beneficiile cărbunelui Binchotan

Unul dintre principalele motive pentru care majoritatea oamenilor prefera să folosească cărbunele Binchotan în locul celui normal, este eficiența. Pe lângă asta, urmează timpul de ardere, modul si temperatura.

Beneficiile cărbunelui Binchotan:

  • atinge temperaturi extrem de ridicate, până la 1000-1200°C
  • arde la o temperatură constantă
  • poate arde timp de aproximativ 3 până la 5 ore, iar odată ce este stins, îl puteți reutiliza
  • nu scoate fum si miros
  • jarul este calm, fără scântei
  • este 100% natural, nu conține aditivi

Oamenii care pun preț pe calitate, produse naturale și sănătoase, aleg cărbunele Binchotan. Dacă te numeri printre ei, îți recomandăm grătarul Shichirin împreună cu cărbunele Binchotan de la Yakiniku și îți garantăm arome și experiențe senzaționale.