Burgerul a devenit un fel de mâncare extrem de popular în România. Indiferent că îl servești la masa de prânz sau la cină, încearcă să nu transformi burgerul într-o shaorma cu de toate ci să îi păstrezi gustul autentic.  În plus, gustul cărnii pe grătar nu se compară cu cel din tigaie. Încearcă rețeta de mai jos și o să te convingi.

Ingrediente burger de vită pentru 4 persoane

  • 400 g carne de vită tocată
  • Sare și piper
  • 4 chifle pentru hamburger
  • 4 castraveți cornison dulci-acrișori
  • 500 ml lapte integral
  • 25 g făină de grâu
  • 25 g unt
  • 150 g brânză cheddar măcinată
  • ketchup
  • muştar

 

Preparare

Pentru pregătirea acestor burgeri aveți nevoie de:

Gratar Shichirin rotund sau dreptunghiular
Presa de hamburgeri
Carbuni binchotan sau din salcam 

În primul rând aprindeți carbunii, iar apoi formați hamburgerii. Amestecați carnea de vită cu sare și piper, după gust și formați 4 hamburgeri cu ajutorul presei. Când carbunii sunt incinsi, prăjiți burgerii de vită pe ambele părți, urmarind o crustă frumoasă la exterior si o gatinre interna in functie de preferinte.

Între timp pregătiți crema de cheddar astfel: topiți untul într-o cratiță și adăugați făina, amestecând continuu. Adăugați laptele puțin câte puțin și amestecați bine, ca să nu se formeze cocoloase. După ce ați adăugat tot laptele, lăsați putin să fiarbă și apoi o luați de pe foc și adăugați brânza amestecând bine până obțineți un sos omogen.

Tăiați chiflele în jumătate și prăjiți-le pe grătar, doar cât să se încălzească și să se rumenească puțin. După acești pași putem începe asamblarea burgerului. Pe interiorul primei chifle puneți puțin ketchup și muștar, așezați burgerul,  câteva felii de castraveți cornison, cremă de cheddar și a doua jumătate de chiflă. Totul va avea un gust minunat.

Poftă bună!