|

Cum pornești cuptorul de pizza pe lemne de la Igneus

O să descriem metoda de aprindere a cuptorului tradițional pe lemne, care de altfel, este o tehnică aplicată la toate cuptoarele cu acest tip de combustibil. Odată ce veți stăpâni această tehnică, veți avea nevoie de doar 10-20 minute pentru a încălzi cuptorul.

Punctele cheie de care să țineți cont:

  • folosiți brichete naturale pentru aprindere, nu hârtie;
  • drept combustibil, utilizați surcele pentru pornirea focului și lemn uscat pentru întreținerea lui
  • recomandarea noastră în ceea ce privește dimensiunea lemnului potrivit pentru ardere este 25cm lungime și 8 cm lățime (pentru modelul Igneus Minimo dimensiunile sunt reduse la 15cm lungime respectiv 2-3cm lățime)

NU FOLOSIȚI niciun fel de soluție pentru accelerarea aprinderii, cum ar fi benzina, kerosenul, parafina, întrucât este extrem de periculos.

Pași de urmat pentru prinderea focului în cuptorul de pizza Igneus:

– așezați pe mijloc, la intrarea în cuptor, surcele în poziția de turn pe care ulterior îl veți înălța imediat după ce bricheta naturală devine incandescentă 

– poziționați bricheta naturală în centrul turnului și aprindeți-o cu un chibrit. În tot acest timp, asigurați-vă că evacuarea spre coșul de fum este deschisă (de aplicat pentru Igneus Classico).

– continuați prin adăugarea de surcele timp de încă aproximativ 10 minute până când focul devine stabil

– când temperatura atinge 450-500°C împingeți focul în spatele cuptorului sau în lateral, în funcție de configurația acestuia, folosind unealta tip vătrai.

– cu ajutorul paletei pentru pizza, adăugați 2 sau 3 bușteni în foc și acum sunteți gata pentru coacerea pizzei. Pentru a menține temperatura constantă, adăugați la fiecare 15-20 de minute, 2 sau 3 bușteni.

– după ce pizza este gata, bucurați-vă de un gust desăvârșit. Poftă bună!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.